pirmdiena, 2009. gada 24. augusts

Pirmā universitātes diena :)

Diena sākās agri!
Ja godīgi, tad es evisu nakti tā īsti negulēju, uztraucos, ka tik neaizgulētos, jo bija jāceļas ap 6:30, lai paēstu un sataisītos skolai... Tad nu es devos savās dienas gaitās.. bija jūtams neliels uztraukums kas un kā, bet ar laiku tas pārgāja! Pirmā stunda man notika MAIN building. Ja jūs esat redzējuši filmu Glory Road, tad jūs esat redzējuši arī šo ēku, jo filmā ir par to kā baltais treneris izveidoja komandu, kurā spēlē ne tikai baltie, bet arī melnie, tādā veidā 1966. gadā (ja pareizi atminos) uzvarēja čempionātu. Tagad tā tofeja, kuru viņi ieguva 1966.gadā stāv mūsu treniņzāles priekšnamā aiz stikla. Šī trofeja ir apdrošināta "tikai" miljons dolāru vērtībā! Labi novirzījos nedaudz no ceļa... tā tad šajā ēkā pl.7:30 notika English Reading and Comunications.... Skolotāja jau gados, taču izskatās stingra! Tad jau redzēs kā vēlāk būs!
Pēc šīs stundas man bija brīvas aptuveni trīs stundas līdz Jazz to Rock nodarbībai. Nodarbība notika pl.11:30 UGLC ēkas vienā no milzīgajām auditorijām aptuveni 300 cilvēkiem! Pasniedzējs ir gados, taču asprātīg un jauks...mīl jokot gan par šo priekšmetu gan par sevi :) Mūzikā mums vispār nav grāmatu, vienīgais Book Store mums iedeva tādu tā kā apsveikuma kartīti :D nu labi nedaudz lielāku, kurā ir kods ar kuru mums jāreģistrējas inetā, kur būs jāpilda mājasdarbi, jāgatavojas nākamajām lekcijām un eksāmeniem!
Tad ap pl.14 mums bija Team meeting, kurā pastāstīja, ka nevajag nodot skolā plaģiātus, jo ja pieķers, ka esejā ir izmantoti matereāli no ineta copy-paste variantā, draud pat izmešana no skolas! Lūk tā! Bija arī patīkamā daļa- mums iedalīja katrai savu skapīti ar kodu... uzminiet kurš visilgāk čakarējās līdz iemācījās atvēr un aizvērt to sasodīto skapīti- protams, ka es! :D Taču man komandas biedrene no Polijas-Marta- bija ļoti pacietīga un iemācīja kā darboties ar visu to padarīšanu... sapratu, ka nevarēšu būt banku laupītāja :(
Tika uzdots arī pirmais homework Angļu valodā- jāizvēlas grāmata, kura būs jālasa un jāanalizē... man atkal palīdzēja Marta, viņa šķiet ir ļoti jauka...taču tur tak nebija nevienas plānas grāmatiņas, kuras bija iedotas manā sarakstā, izvēlējos grāmatu kurā aprakstītas lietas par Krieviju, izvēlējos šo grāmatu, jo izdomāju, ka varētru būt vieglāka, jo nedaudz zinu, kas notiek Krievijā un arī šī mentalitāte man tāda tuvāka! Nu jā.. tad mēs divatā devāmies uz Book store, kur bija jāsameklē vārdnīca! Vairākas reizes izstaigājot beidzot atradām nepieciešamo :) Tajā veikalā ir dažnedažādas(nezinu kā gluži rakstāms šis vārds :D) lietas ne tikai grāmatas, bet arī dažādi suvenīri saistībā ar UTEP sākot no Tkrekliem, bērnu apģērbiem līdz zeķēm un auskariem, kuriem visiem ir virsū UTEP logotips!
Tad nu devāmies atpakaļ uz Miner Village, jo bijām vnk izbdējušās :)
Ā vakar tak notika mītings, kur atkal deva food par brīvu! Paņēmu saldējumu, taču ziniet ko! Latvijā ir dauzd garšīgāks, šis bija pārāk salds pat man! Bet tik un tā jauki pavadīs vakars- iepazinos ar jauniem cilvēkiem :)
P.S.
Šeit ir apmaiņas students no Latvijas, viņš gan mācās Zviedrijā, bet tik un tā par vienu latvieti vairāk :) Tad kad kāds pras no kurienes mēs esam, visi noelšās uzzinot, ka no Latvijas un joko, ka- too much latvians :D

bučas visiem! mīlu :*

1 komentārs:

  1. Nesen sāku lasīt tavu blogu. :)
    Tā basketbola komanda ir it kā savākta no dažādu valstu pārstāvjiem?
    Un ko nozīmē UGLC, UTEP?

    AtbildētDzēst